VoetreflexPlus™ therapie

Verlichting bij klachten die te maken hebben met stress.

Heb je slaapproblemen, geregeld hoofdpijn, depressieve gevoelens, ben je (extreem) vermoeid, gespannen of emotioneel dan kan VoetreflexPlus™therapie je verlichting geven.

Klachtenbehandeling op dieper niveau levert je meer op

VoetreflexPlus™therapie geeft verlichting bij  stress, onrust, fysieke en mentale onbalans. Deze reflexzonetherapie is een prettige manier om klachten bij de bron aan te pakken. Je ervaart diepe ontspanning en rust, je hele systeem wordt geoptimaliseerd en je komt meer in contact met je gevoel en je lijf. Daarbij zal je klacht verlichten of verdwijnen. Een sessie geeft je nieuwe energie, je komt uit je hoofd. Je krijgt de ruimte om lopende zaken vanuit een ander perspectief bekijken.

De oorzaak van je klacht ontdekken

Deze vorm van therapie heeft een duidelijke start, een doel en een duidelijk einde.

Ik werk holistisch dus doe niet aan symptoombestrijding maar kijk welke factoren een klacht veroorzaken. Ik neem de tijd voor je, ik luister en kijk goed naar jouw individuele behoeften. Aan de hand daarvan stel ik een behandelplan samen. Er zal dan ook een basis van vertrouwen zijn tussen jou en mij omdat het belangrijk is dat we ons beide op ons gemak voelen. Ik ondersteun en stimuleer je te voelen, te onderzoeken en te ontdekken waar de oorzaak van je klacht ligt. Wanneer je daar zicht op hebt kun je er iets mee of aan doen.

“There’s a crack in everything, that’s how the light gets in’

Waar twee werelden elkaar ontmoeten kunnen mooie dingen gebeuren…en kan Qi beter stromen.

In deze therapie werk ik met Chinese acupressuur, gecombineerd met westerse reflexologie en energetische massages.

Westerse reflexologie gaat ervan uit dat er op je voeten, handen en oren plekken zitten die in verbinding staan met delen van je lichaam. Door deze reflexzones te masseren, wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam gestimuleerd. Deze natuurlijke vorm van herstel bevordert de balans tussen lichaam en geest. De Chinezen voegen hier een extra dimensie aan toe door te werken op meridianen en acupunctuurpunten die zich in en over je hele lijf bevinden. Ook richten zij hun aandacht veel meer op leefstijl, voeding, overtuigingen en externe factoren die jou beïnvloeden en je maken tot de mens die jij bent.

Bij Chinese acupressuur worden acupunctuur punten op meridianen gestimuleerd. Meridianen zijn energiebanen die Qi (=energie) vervoeren  naar organen, structuren en weefsels in het lichaam. Wanneer Qi blokkeert krijg je klachten. Als blokkades in de meridianen zijn opgelost kan Qi  weer beter stromen. Knieën, onderbenen, voeten en eventueel armen worden gemasseerd.

Hoeveel sessies

Een klacht die zich in de loop van de tijd opbouwt ‘masseer’ je niet een, twee, drie weg. Dat heeft tijd nodig. Het is goed als je die tijd ook neemt, jij mag aandacht aan jezelf geven.  Wanneer je een acute klacht hebt zul je vaker komen. Als je echt iets aan wilt pakken is het goed om zeker één keer in de twee weken te komen.

Soms is het nodig of zinvol om de behandeling uit te breiden of het behandelplan aan te passen. Dit gebeurt altijd in overleg met jou. Het is goed als je behandelend arts op de hoogte is van de aanvullende ondersteuning je bij mij krijgt.

In 2014 ben ik met klachten rondom stress naar Petra gegaan, met de wens beter in mijn lichaam te zitten en een mogelijke burn-out te voorkomen. Nog steeds ga ik maandelijks naar haar toe! Wat uniek is aan de werkwijze van Petra is dat zij een sterke connectie weet te maken tussen lichaam en geest. Soms leest zij de geest via het lichaam en soms het lichaam via de geest – en dit heeft voor mij gemaakt dat mijn doel bereikt is en dat ik nog steeds regelmatig naar haar toe ga. Petra is een echte professional op het gebied van voetreflex en zet deze methode in om zowel korte als lange termijn klachten aan te pakken. Zij houdt de ontwikkeling nauwkeurig bij en zet dit in bij de behandelingen. Petra heeft mij geleerd signalen van mijn lichaam te herkennen en hierop te reageren.

Tips & tools ter ondersteuning

Zo kun je bijvoorbeeld ook zelf thuis of op je werk, ook al is het maar een paar minuten, acupressuurpunten gaan behandelen om je klacht te verlichten. Soms moet je even goed kijken of  je ademhaling nog ‘op orde’ is. Neem dan de tijd om een adempauze in te lassen. Met het licht vasthouden van acupressuurpunten kun je, zelfs tijdens een drukke vergadering de rust in jezelf terug laten keren. Ongemerkt! En als het nodig is krijg je gerichte oefeningen uit de Essentrics mee om je mobiliteit en souplesse te vergroten.

Specialisaties

Reflexzonetherapie is geschikt voor iedereen, jong en oud

Voorbeelden van situaties of klachten waarbij je voetreflexologie in kunt zetten:

Wanneer je een aanvullende verzekering voor alternatieve therapie hebt, worden deze behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed. Check je vergoeding bij je eigen zogverzekeraar of kijk op:
https://www.fagt.org/client-en-student/vergoeding-zorgverzekeraars

Je hebt geen verwijsbrief van je huisarts nodig

In de volgende gevallen wordt massage (geheel of gedeeltelijk) afgeraden:

Acute blessure aan voet of been
Besmettelijke huidziekten
Ernstige hartklachten (kan wel na goedkeuring van de behandelend arts)
Ontstekingen aan voet of been
Open wond of huidirritaties aan voet of been
Trombose aan voet of been
Bij ernstige psychische klachten

Na een behandeling kun je verschillende reacties krijgen. Deze zijn heel persoonlijk. Ze kunnen o.a veroorzaakt worden doordat er afvalstoffen vrijkomen. Soms verergert een klacht om daarna te verbeteren. Mogelijke reacties zijn hoofdpijn, spierpijn, een zwaar of vermoeid gevoel, je bent wat emotioneler, of juist heel ontspannen, krachtig en veel energie. Dat is allemaal goed, er is iets in werking gezet.

Tip: drink na de massage altijd extra water of thee en kijk of je wat tijd vrij kunt maken voor jezelf, zodat alles goed kan bezinken.

Mocht je na een sessie nog vragen hebben dan kun je altijd contact met mij opnemen.

De praktijk is niet aansprakelijk voor gevolgen die voortvloeien uit de behandeling van mensen die verzuimen mij in te lichten over ernstige blessures of aandoeningen.

Bij ernstige klachten verwijs ik je door naar de huisarts.

Wil je je klachten verlichten?

Neem contact op en boek een afspraak!

Je bent van harte welkom!

Passage Praktijk draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders