Systemische lichaamswerk - Passage Praktijk

Systemisch lichaamswerk & Hypnotherapie

Elk individu is onderdeel van een groter geheel.

Door beweging te brengen in het grote veld kunnen er kleine
wondertjes gebeuren.

Leven vanuit je hart

Deze manier van werken kenmerkt zich door voelen en je overgeven aan wat er is, zonder het te willen veranderen of op te lossen. Gewoon, door te luisteren naar jezelf. Waar zit de spanning in je lichaam, waar voel je blokkades en waar stroomt de levensenergie vrij door?

Bij systemisch werk via het lichaam wordt het lichaam aangeraakt en stemmen we ons af op de laag van de ziel, jouw essentie. De ziel en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

“When fighting doesn’t make you feel lighter When keeping your head up doesn’t make you see the light Try a bow

In beweging komen

We hebben allemaal bewuste en onbewuste verhalen, emoties en overtuigingen die ons niet verder brengen en die ons belemmeren om in beweging te komen. Oude verhalen die je niet verder brengen. Ieder mens heeft van nature de neiging om te bewegen naar een gezonde verbinding met zichzelf en met anderen. Met systemisch lichaamswerk spreken we de wijsheid van het lichaam aan en wordt het bewustzijn verruimt. Zo boor je het potentieel in jezelf aan om te doen waarvoor je bedoeld bent: in wie je bent, in je werk, het contact met anderen en op het gebied van je gezondheid. Wanneer je bereid bent dit te onderzoeken wordt er zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. Vanuit dat contact kan beweging ontstaan.

Aanraken op de laag van de ziel

Aanraken van het lichaam op de laag van de ziel en het onbewustzijn met aandacht en wezenlijk contact, kan energie als vanzelf in beweging brengen. Het gaat niet over werken, iets doen of iets willen. Het gaat over handen die luisterend aanwezig zijn, volgen en uitnodigen. Het gaat over liefdevol contact zonder waardeoordeel: alles mag er zijn zoals het is.

Herinneringen worden opgeslagen in iedere cel van je lichaam.

Herinneringen die in het lichaam zijn opgeslagen vanuit de jeugd of vanuit het familiesysteem, hebben invloed op hoe de ziel het lichaam bewoont. Herinneringen zijn niet ‘weg te masseren’; ze willen aangeraakt en gezien worden.

Het veld

Elk individu is onderdeel van een groter geheel en verbonden met andere systemen:  familie, land van herkomst, werk, de maatschappij. Je bent daar onderdeel van. Op de laag van de ziel ben je verbonden met een systeem dat groter is dan jijzelf: dat systeem noemen we het veld. Het familieveld of het organisatieveld (als het gaat over werk). Dat wat er in een systeem gebeurt heeft invloed op alle leden van dit systeem, dus ook op jou lichaam.

Door aan te raken op de laag van de ziel en het grote veld er bij te betrekken kunnen er kleine wondertjes plaatsvinden.

Het voordeel van systemisch lichaamswerk

Binnen het systemisch lichaamswerk wordt altijd vanuit het lichaam gewerkt. Dit in tegenstelling tot opstellingswerk. Het voordeel van systemisch lichaamswerk is dat er altijd één op één gewerkt wordt en dat er via het lichaam veiligheid wordt geboden en de ziel wordt uitgenodigd om in het lichaam aanwezig te zijn zodat dat wat er gebeurt ook werkelijk in het lichaam op de zielslaag door kan werken.

Connie van der Arend

Connie van der Arend heeft deze manier van werken via het lichaam ontwikkeld en heeft hier een prachtig boek over geschreven, ’Het Veld van Aandacht’. Een bron van inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in leven met aandacht en familieopstellingen. Ga naar: https://connievanderarend.nl/

Wil je in beweging komen?

Neem contact op voor een sessie

Je bent van harte welkom!

Passage Praktijk draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders