Reflexologie en massage voor kinderen helpt ze ontspannen! - Passage Praktijk

Reflexologie en massage voor kinderen helpt ze ontspannen!

Voetreflextherapie en massage zijn bij uitstek geschikt voor kinderen. Bij reflexologie worden bepaalde zones op de voeten die corresponderen met specifieke delen van het lichaam gemasseerd. Ook in een kinderlichaam zorgt deze milde vorm van massage voor stimulering van het zelfgenezend vermogen van het lijf. Door de zachte manier van werken krijgen kinderen de kans om spanningen die ze opbouwen in het dagelijks leven los te laten.

Wat is de klacht precies?

Voor kinderen is het vaak lastig aan te geven wat hun klacht precies is. Volwassenen zijn meestal beter in staat hun klacht te duiden. De klachten kunnen zowel lichamelijk als geestelijk van aard zijn. Ook stress is een belangrijke veroorzaker van klachten bij kinderen. Een kinderleven kan (te) druk zijn met veel prikkels. Drukte op school, de thuissituatie, sociale en sportieve activiteiten. Steeds jonger kunnen kinderen al overbelast raken.
Door goed te luisteren naar de klachten en door eventueel andere technieken in te zetten om dieper tot de kern te komen, bijvoorbeeld door kinderen te laten tekenen of door gebruik van andere vormen van visualisatie, probeer ik te achterhalen waar een klacht vandaan komt.

Band versterken tussen ouder en kind

Als de ouder of verzorger dat wil, geef ik tips voor thuis. Bijvoorbeeld het aanleren van een bepaalde massagetechniek. Dit kan de band tussen ouder en kind extra versterken.

Massage kan een kind fysiek en emotioneel beïnvloeden. Kinderen staan zeer open in de wereld en voelen vaak haarfijn aan wanneer er spanning is in hun omgeving. Het zorgt ervoor dat een kind minder gevoelig wordt voor alle prikkels om zich heen en meer ontspannen raakt.. Zo krijgt een kind meer rust en zelfvertrouwen. Vergeet niet dat wat (onbewust) in je leeft, bepaalt wat je uitstraalt in je lichaamshouding, het komt terug in je spierspanning, je ademhaling, je denken en je doen: kortom in je hele persoonlijkheid.

Voor kinderen kunnen voetreflextherapie en massage dus helpen zich beter te voelen. Bijvoorbeeld als ze last hebben van hun buik, onzeker of heel gespannen zijn. Ik behandel ook kinderen met ADHD en dyslexie.
Voorafgaand aan de behandeling krijg je als ouder een intake met vragen over jouw kind en uitleg over mijn werkwijze. Voor aanvang heb ik een handtekening nodig van beide ouders of verzorgers. Een kinderconsult duurt 40 á 45 minuten.

Heb je nog vragen?

Ik beantwoord ze graag.
Passage Praktijk draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders