Werkwijze - Passage Praktijk

Werkwijze

Ik werk vanuit een holistische visie,
lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Als we kennismaken bespreken we eerst je huidige situatie. Ik neem de tijd voor je en luister naar je individuele behoeften. We kijken welke behandeling het beste bij je past en of we elkaar leuk genoeg vinden natuurlijk:)  Bij alles wat ik doe ga ik uit van wie jij bent, waar je staat en wat je nodig hebt.

Tot een inzicht of oplossing komen!

Met mijn behandelingen activeer en stimuleer ik het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam en ondersteun hiermee dit natuurlijk proces. Of we duiken in je onbewuste door middel van hypnose. Ieder mens heeft van nature de neiging om te bewegen naar een gezonde verbinding, met zichzelf, zijn lijf en met de mensen om zich heen. Ieder mens is uniek en ieder lijf vertelt zijn of haar verhaal. Juist omdat iedereen uniek is zal iedere behandeling anders zijn. Uitgangspunt is dat we -eventueel met gebruik van verschillende methodieken- de oorzaak van jouw probleem aanpakken en tot een oplossing komen. Daar is tijd voor nodig.

Mijn behandelingen kunnen ingezet worden bij ziekte, als ondersteuning van, of als  aanvulling op een behandeling van bijvoorbeeld een psycholoog of regulier arts. Mijn behandelingen werken eveneens preventief en zijn daardoor ook zijn heel geschikt als onderhoud voor jezelf.

Activeren en stimuleren van het zelfgenezend vermogen

Ik help je uit je hoofd in je lijf te komen.

Luisteren naar je lijf, zelfonderzoek en bewustwording.

Ik nodig je uit te gaan luisteren naar je lijf en daarbij aanwezig te zijn. Door aandacht te schenken aan je lijf en je emoties kun je ervaren en voelen het nu met je is. Zo kom je meer uit je hoofd in je lijf en zul je meer aarden. Door je aandacht en je ademhaling bewust naar plekken in je lichaam te laten gaan maak je er contact mee. Soms komen er emoties vrij, voel je tintelingen, zijn er beelden of komt er een herinnering boven. Zo kan jouw energie weer vrij stromen. Dat laten gebeuren in een veilige omgeving geeft diepe ontspanning. Er komt ruimte voor bewustwording en verdieping, oude, jou niet meer dienende patronen kunnen worden losgelaten.

Uit balans, je energie is geblokkeerd

Gebrek aan energie, burn-out, ziekte, (chronische) pijnklachten, zorgen, onrust op privé- of werkgebied, dagelijkse ergernissen, oordelen, trauma’s of ingrijpende gebeurtenissen in je leven kunnen je gevoel van geluk behoorlijk aantasten. Dan wordt de energiestroom geblokkeerd en ontstaat er verkramping. Dat kan zich op allerlei manieren uiten. Dan ben je uit balans, volgens de holistische zienswijze. 

Het lichaam liegt nooit....

….en daarom kun je een klacht of symptoom ook zien als een signaalfunctie van je lijf en geest, er wil iets gezegd of gezien worden: er is contact, aanwezigheid, ruimte, liefdevolle aandacht en inzicht nodig.

In balans, je energie stroomt vrij

Als natuurgeneeskundig therapeut richt ik me zowel op je fysieke klachten als op de emotionele en psychische aspecten daarvan. Ik kijk naar jou als mens in z’n totaliteit. Volgens de holistische visie ben jij als mens een eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Lichamelijke klachten en symptomen hebben vrijwel altijd verband met je innerlijke leven. Gedachtes en gevoelens beïnvloeden je lichaam en uiten zich in je lijf.  Ervaringen uit het verleden laten sporen na in je lijf. Ook je eet- en leefwijze en externe omgevingsfactoren maken wie je bent en hoe je je voelt.

Wanneer alles als een puzzel in elkaar past ben je in harmonie. De energie stroomt vrij door je lijf. Je voelt je fit en vitaal. Je hebt geen lichamelijke en geestelijke klachten. Je zit gewoon goed in je vel.

Resultaten

Kan ik je helpen?

Ik help je graag bij het maken van de juiste keuze. Zet vandaag de eerste stap en neem
contact met me op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Passage Praktijk draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders