Reflexologie voor, tijdens en na je zwangerschap

Petra Passage kan je met reflexologie ondersteunen als je zwanger wilt worden, zwanger bent en na je bevalling als je weer op krachten wilt komen en je balans terug wilt vinden. Ook voor deze vorm van reflexologie geldt dat bepaalde zones op je voeten die in verbinding staan met organen, weefsels en structuren worden gemasseerd. Maar dan alleen die zones die te maken hebben met zwangerschap. Reflexologie voor zwangerschap is een specialisatie voor therapeuten die na hun hbo-opleiding een bijscholing daarin hebben gevolgd.

 

Een zwangerschap heeft een grote impact op je lichaam. Er verandert een hoop in je lijf en je lichaam moet hard werken als je zwanger bent. Zwangerschapsreflexologie helpt je je klachten zowel mentaal als fysiek te verlichten en je gezondheid zo optimaal mogelijk te houden, zonder gebruik van medicijnen. Reflexologie geeft je lichaam de juiste prikkels om zichzelf te kunnen herstellen.   

Voetreflextherapie als je zwanger wilt worden

Vrouwen die zwanger willen worden, kunnen baat hebben bij voetreflexzonetherapie door het masseren van de juiste zones op de voeten. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met Petra Passage om te overleggen of deze vorm van reflexologie jou kan helpen.

Voetreflextherapie als je zwanger bent

Zwangerschapsreflexologie is een goede voorbereiding op je bevalling. Bovendien geeft deze vorm van reflexologie verlichting bij verschillende klachten zowel fysiek als mentaal. De fysieke en mentale klachten waar zwangerschapsreflexologie kan helpen, zijn misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in je bekken, vochtophoping, blaasontsteking, slapeloosheid, vermoeidheid, milde hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes. Ook kan reflexologie worden ingezet bij het draaien van een stuit-of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Voetreflextherapie na je bevalling

Na je bevalling helpt een behandeling je weer op krachten te komen en sneller je balans te vinden. Een behandeling kan ook aan huis gegeven worden.

Enkele weken na je bevalling is het heerlijk om samen met je kindje te komen voor een metamorfosebehandeling. De behandeling geeft aandacht aan jou en aan je baby. Deze behandeling is heerlijk ontspannend en rustgevend, een gevoel waar naar je kunt verlangen na de enorme verandering in je leven. 
Ook kunnen we de behandeling vooral richten op je baby als je kindje het nieuwe ritme nog niet goed kan vasthouden. De metamorfosebehandeling zorgt bijna altijd voor een ontspannen en tevreden baby.

Meer informatie over zwangerschapsreflexologie is te vinden op de website van Carla Huis in ’t Veld waar Petra Passage haar specialisatie heeft gevolgd.

Neem contact op met Petra om te overleggen of reflexologie geschikt is in jouw situatie.