Reflexologie voor kinderen

De natuurlijke geneeswijze van voetreflexzonetherapie is zeer geschikt voor kinderen. Bij reflexologie worden bepaalde zones op de voeten die corresponderen met specifieke delen van het lichaam gemasseerd. Ook in een kinderlichaam zorgt deze milde vorm van massage voor stimulering van het zelfgenezend vermogen van het lijf.

 

Voor kinderen is het vaak lastig aan te geven wat hun klacht precies is. Volwassenen zijn meestal beter in staat hun klacht te duiden. De klachten kunnen zowel lichamelijk als geestelijk van aard zijn. Ook stress is een belangrijke veroorzaker van klachten bij kinderen. Een kinderleven kan (te) druk zijn met veel prikkels.
Door goed te luisteren naar de klachten en door eventueel andere technieken in te zetten om dieper tot de kern te komen, bijvoorbeeld door kinderen te laten tekenen of door gebruik van andere vormen van visualisatie, probeert Petra te achterhalen waar een klacht vandaan komt. Vervolgens bepaalt zij welke reflexzones een massage nodig hebben om de klachten te verlichten en liefst te verhelpen. Eventueel past zij ook een klassieke massage toe. Petra Passage kan, als de ouder of verzorger dat wil, tips geven voor thuis. Bijvoorbeeld het aanleren van een bepaalde massagetechniek. Dit kan de band tussen ouder en kind extra versterken.

Bruiloft-Saskiaklein

Massage kan een kind fysiek en emotioneel beïnvloeden. Het zorgt ervoor dat een kind minder gevoelig wordt voor prikkels en meer ontspannen is. Zo krijgt een kind meer rust en zelfvertrouwen. Vergeet niet dat wat (onbewust) in je leeft, bepaalt wat je uitstraalt in je lichaamshouding en het komt terug in je spierspanning, je ademhaling, je denken en je doen: kortom in je hele persoonlijkheid.

Voor kinderen kan voetreflexzonetherapie dus helpen zich beter te voelen. Bijvoorbeeld als ze last hebben van hun buik, onzeker zijn of juist heel gespannen zijn. Petra Passage behandelt ook kinderen met ADHD en dyslexie.

Voorafgaand aan de behandeling krijg je als ouder een intake met vragen over jouw kind en uitleg over Petra’s werkwijze. Een kinderconsult duurt 40 minuten.

Neem contact op met Petra om te overleggen of reflexologie geschikt is voor de klachten van jouw kind.