Ontspannen op de werkvloer

Petra Passage verzorgt sinds 2004 stoelmassages bij bedrijven, onder meer voor overheidsorganisaties. Stoelmassage is een verkwikkende drukpuntmassage, gebaseerd op een eeuwenoude traditie van Chinese en Japanse acupressuur.

 

Bij een drukpuntmassage wordt op bepaalde punten druk gegeven. Daardoor worden blokkades, die zich hebben ontwikkeld, opgeheven zodat energie weer vrij kan stromen. Mensen nemen plaats in een speciaal ontworpen stoel waarin zij ontspannen voorover kunnen leunen. De massage van twintig minuten wordt gegeven door de kleding heen.

Effect stoelmassage

Het effect van een stoelmassage is direct voelbaar. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor mensen zich ontspannen en verfrist voelen. De doorstroom van energie wordt verbeterd. Het concentratievermogen en het bewustzijn van uw eigen (werk)houding nemen toe en het immuunsysteem wordt versterkt.

Voor wie is stoelmassage geschikt?

Stoelmassage is vooral geschikt voor mensen die in hun werk (te) lang in eenzelfde werkhouding zitten. Een extra factor kan spanning zijn, bijvoorbeeld door tijdsdruk. Stress en spanning kunnen serieuze klachten worden als RSI, hoofdpijn, stijve nek en schouders, rugpijn en vermoeidheid.

Hoe gaat het in zijn werk?

Petra Passage komt langs op uw locatie met de massagestoel. Vooraf is al nagedacht welke ruimte groot genoeg is en voldoende privacy biedt voor de massages. Pal naast de koffieautomaat is het immers niet makkelijk ontspannen. De werknemer neemt plaats in de massagestoel voor een massage van twintig minuten. Daarbij worden hoofd, nek, schouders, rug, armen, handen en heupen behandeld.
Nogmaals: de massage wordt door de kleding heen gegeven.

Waarom stoelmassage

Stoelmassage zorgt dat er aandacht is voor stijve spieren, een ongemakkelijke werkhouding of een gebrek aan energie. Stoelmassage is een positief gebaar naar uw personeel toe. U kunt een stoelmassage op regelmatige basis inzetten voor het welzijn van uw personeel, als dank voor hun loyaliteit na een drukke, stressvolle periode of als cadeau aan het einde van het jaar.

Onderzoek

Uit onderzoek naar de werking van stoelmassage blijkt dat structurele stoelmassage een lager ziekteverzuim tot gevolg heeft en dat concentratievermogen en productiviteit van werknemers toenemen. Iedereen is er dus bij gebaat, zowel werknemers als werkgevers. Het beste resultaat wordt bereikt bij minstens twee massages per maand.

Kosten

De kosten hangen af van de duur van de massage, het aantal te masseren mensen en eventueel de afstand tot uw bedrijf. Petra Passage hanteert een uurtarief of spreekt een projecttarief met u af. Informeer ook bij Petra Passage of deze consulten aftrekbaar van de belasting zijn.

Neem contact op met Petra Passage